Торік КМДА задовольнила майже 100% запитів на доступ до публічної інформації

Торік КМДА задовольнила майже 100% запитів на доступ до публічної інформації

Укрінформ
У 2016 році до Київської міської державної адміністрації надійшло 5147 запитів на доступ до публічної інформації, 99,3% цих запитів було задоволено. 

Про це під час прес-брифінгу розповіла начальник управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА Катерина Баранова, повідомляє офіційний інтернет-портал Київської міської державної адміністрації.

«У 2016 році до Київської міської державної адміністрації надійшло 5147 запитів на доступ до публічної інформації. 99,3% цих запитів було задоволено. Цього року, станом на 19 червня, ми вже отримали 2136 запитів і близько 4% зараз на виконанні різних структурних підрозділів. Проте, ми плануємо збільшити показники виконання цього року завдяки новій системі контролю. Так, щотижнево працівники відділу забезпечення доступу до публічної інформації здійснюють моніторинг роботи структурних підрозділів із запитами, стан виконання, а також якість надання відповідей. У разі, якщо відповідь на запит є неповною, або ж структурний підрозділ всупереч законодавству взагалі не надає інформацію, відділ забезпечення доступу до публічної інформації направляє виконавцям зауваження та рекомендації щодо того чи іншого запиту», – розповіла Баранова.

Вона додала, що загальний звіт щодо надходження запитів на публічну інформацію щомісяця оприлюднюється на офіційному веб-порталі, а статистика відпрацювання запитів і врахування зауважень подається керівництву КМДА. Така система дозволяє не лише контролювати дотримання 5-денного терміну, відведеного законодавством на відповідь, а й уникнути випадків неправомірних відмов або надання неповної відповіді структурними підрозділами КМДА.

Крім того, Баранова повідомила, що за три роки із Системи обліку публічної інформації користувачі офіційного веб-порталу КМДА завантажили більш як 68 000 документів.

«Одним із важливих досягнень у сфері доступу до публічної інформації стало відкриття документообігу Київської міської державної адміністрації, яке відбулося влітку 2014 року за дорученням міського голови. Відтоді кожен, зареєструвавшись на офіційному веб-порталі, може завантажити із Системи обліку публічної інформації документи, які створюються в апараті та структурних підрозділах КМДА», – зазначила начальник управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації .

За її словами, в середньому щодня в системі реєструються понад 150 документів. Мова йде не лише про розпорядження КМДА, а й про доручення, накази, протоколи, акти, довідки, звіти, листи, відповіді на запити ЗМІ, доповідні записки та депутатські звернення, інші документи, створені в апараті КМДА, департаментах та РДА. Більшість із них доступна для завантаження. Винятком є документи, що містять інформацію з обмеженим доступом, наприклад, персональні дані громадян. Проте у відповідь на запит і ці документи можна отримати (під час підготовки відповіді із документів вилучають інформацію з обмеженим доступом шляхом ретушування), підкреслила Баранова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-