У КМДА прокоментували підвищення комунальних тарифів у столиці

У КМДА прокоментували підвищення комунальних тарифів у столиці

Укрінформ
Причиною підвищення комунальних тарифів у Києві стало зростання вартості електроенергії, збільшення тарифу на послуги з вивезення сміття, підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, здорожчання вартості пально-мастильних матеріалів тощо.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час прес-брифінгу, присвяченого встановленню нових тарифів для комунальних підприємств. 

"З 1 липня у столиці вступають у силу тарифи на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. У серпні кияни отримають рахунки з новими тарифами: планується, що середньозважений тариф у Києві становитиме 5,80 грн/м кв. Завдяки новим тарифам будуть підвищені зарплати працівникам робітничих професій, а також планується збільшити обсяги коштів на поточні ремонти, обслуговування ліфтів та інші нагальні потреби в житловому фонді", - сказав він. 

Заступник голови КМДА пояснив, що тариф для комунальних ЖЕКів не змінювався майже сім років. "Протягом останніх двох років комунальні підприємства зверталися до міської влади з проханням скоригувати тариф. Але на фоні збільшення інших тарифів - на тепло, гарячу воду, електроенергію - ми відмовляли підприємствам, розуміючи межі платіжної спроможності людей. Однак зараз мова йде про те, аби зберегти сферу надання послуг у робочому стані та не втратити робітників, яких уже зараз не вистачає. Я маю на увазі двірників, слюсарів, сантехніків, покрівельників, які отримують мінімальну заробітну платню (нестача двірників у Києві становить близько 40%, інших технічних працівників - 30%). Зміною тарифів ми прагнемо забезпечити безперебійне надання послуг та покращити сервіс. Саме тому ми вимагатимемо від комунальних служб докорінної зміни підходу до надання послуг та клієнторієнтованості", - сказав Пантелеєв.

Отже, на зміну тарифів вплинули: зростання майже у сім разів вартості електричної енергії для освітлення місць загального користування та роботи ліфтів (з 0,2436 грн за 1 кВт до 1,68 грн за 1 кВт); зростання удвічі тарифу на послуги з вивезення твердих побутових відходів; зростання мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на 90%; зростання у три рази вартості паливно-мастильних матеріалів тощо.

Заступник голови КМДА також зауважив, що для киян зберігається знижка у розмірі 10% у разі, якщо рахунки сплачені до 20 числа.

Фото: Геннадий Бисенов / stav.kp.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-