Посол поінформував, як у Києві відзначатимуть 150-річчя Канади

Посол поінформував, як у Києві відзначатимуть 150-річчя Канади

Укрінформ
Посольство Канади в Україні підготувало тритижневу програму святкування у Києві 150-річчя Канади, яка стартує 11 червня. 

Про це заявив журналістам у четвер посол Канади в Україні Роман Ващук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші київські святкування віддзеркалюють теми різноманіття Канади і залучення молоді, а святкові заходи є відкритими для всіх киян та гостей столиці. Вони є інтерактивними і націленими на молодь, а також на всіх молодих духом", - сказав Ващук. 

Він розповів, що відзначення 150-річчя Канади у Києві розпочнеться 11 червня о 10-й год. на вулиці Костельній, де розташоване посольство країни. Цього дня там відбудеться вуличне свято франкофонії, під час якого можна буде скуштувати страви канадської кухні, послухати канадських музикантів і взагалі пройнятися духом країни. Старт святу франкофонії дадуть посли Канади, Франції та Швейцарії. 

20 червня на Софійській площі відкриється фотовиставка "Біженці в Канаді: історія гостинності та захисту".

"А зірковою подією святкування буде хокейний турнір на Хрещатику 25 червня", - наголосив Ващук.

Як повідомили організатори хокейного свята біля будівлі київської мерії, в ньому візьмуть участь 9 команд, зокрема канадських та українських збройних сил та поліції, посольств різних країн в Україні тощо. У вуличному турнірі також візьме участь команда, яка представлятиме Україну на "Іграх нескорених" у Торонто восени цього року. Матчі триватимуть по півгодини, а в перервах уболівальники зможуть спробувати забити шайбу відомому голкіперу.

Також у рамках святкування на 6-му поверсі ЦУМу з 25 червня до 1 липня проходитиме тиждень канадських виробників, а завершиться відзначення 150-річчя Канади урочистим прийомом у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-