Київ виділив 50 мільйонів на реалізацію громадських ініціатив

Київ виділив 50 мільйонів на реалізацію громадських ініціатив

Укрінформ
У Києві триває реалізація 62 обраних на початку року громадських проектів. Вже втілено в життя 5 таких ініціатив.

Про це під час прес-конференції заявив депутат Київради, голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В 2017 році вперше було реалізовано громадський проект у вигляді конкурсу, де "розігрувалися" 50 мільйонів бюджетних коштів. Тобто кожен мав можливість, маючи якусь свою ідею, подати її у вигляді проекту. І після того, як ці проектні пропозиції були безпосередньо зареєстровані, кожен із киян мав можливість проголосувати за той чи інший проект. В результаті маємо 62 проекти, які ми будемо фінансувати в цьому році", - сказав Странніков.

Зокрема, столиця вже реалізувала практично 5 ініціатив. Вже повністю завершено громадські проекти щодо проведення VII Міжнародного благодійного фестивалю дитячо-юнацької творчості "Сонячний каштанчик"; фестивалю RadioDay Free open air в рамках святкування Дня міста; забезпечення аварійної служби Дарницького району машиною для прочищення каналізаційних мереж. Ще два проекти - лікування пам’ятки природи "Дуб Шевченка" та проведення зооуроків - на завершальній стадії.

"Дана ініціатива цілком виходить від громадськості і вона підтримана владою. І нам дуже приємно, що фактично і положення про цей конкурс, і саму ідеологію виписувала не влада, а сама громадськість. Кожен киянин має можливість взяти участь в цьому процесі чи то підтримавши якийсь проект, чи подавши його і таким чином ми демонструємо, що кожна ідея, яка знаходить підтримку серед киян, вона може отримати бюджетне фінансування", - наголосив Странніков.

За його словами, на реалізацію усіх громадських ініціатив було виділено з бюджету міста 50 мільйонів гривень. На реалізацію проектів у 2018 році місто готове виділити уже 100 мільйонів гривень.

"Вже наступний Громадський бюджет стартує на днях. До 15 липня можна буде подати заявки у формі проектних пропозицій. Потім буде голосування. І вже станом до кінця цього року, коли буде прийматися бюджет на 2018 рік, депутати будуть розуміти, які проекти вже отримали перемогу, і які з них будуть фінансуватися. Сума на 2018 рік подвоєна. 25 травня Київська міська рада затвердила нові параметри Громадського бюджету, а саме: вже 100 мільйонів гривень буде виділятися на дані проекти. Іде чітка розбивка, де є великі проекти, де є малі проекти. Великі проекти до 2 мільйонів гривень, малі проекти - до 400 тисяч гривень, і 80 мільйонів підуть на втілення великих проектів, а 20 мільйонів - на малі", - розповів депутат.

Як відомо, у Києві стартував другий Громадський бюджет, фінансування якого Київська міська державна адміністрація збільшила вдвічі – до 100 мільйонів гривень. Небайдужі кияни можуть подавати заявки щодо суспільно важливих проектів для покращення столиці до 15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-