Японія передала Київській обласній лікарні сучасне ендоскопічне обладнання

Японія передала Київській обласній лікарні сучасне ендоскопічне обладнання

Укрінформ
Посольство Японії надає сучасне ендоскопічне обладнання - колоноскоп і гастроскоп - Київській обласній клінічній лікарні, що сприятиме поліпшенню здоров'я українців.

Про це розповів на презентації обладнання Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюся, що це сучасне обладнання - колоноскоп та гастроскоп - сприятиме здоров'ю українців, покращить умови їх обстеження, діагностики та лікування. Таке ж обладнання буде надано й іншим українським лікарням", - сказав посол.

Він також висловив підтримку на адресу  в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун і запевнив, що Японія і надалі співпрацюватиме з МОЗ. Посол звернув увагу на важливість питання реформування охорони здоров'я в Україні. І в цьому контексті повідомив, що Японія разом з іншими країнами Великої сімки підтримує Супрун у необхідності прийняття законопроектів з реформування медицини, що знаходяться у Верховній Раді. "Японія певна, що ці законопроекти допоможуть реформувати охорону здоров'я, що дуже важливо для України", - наголосив посол.

У свою чергу, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун висловила велику подяку послу Японії. "Японія - це країна, яка надала найбільше з усіх країн світу допомоги у медичній сфері. Це наші друзі, і також друзі по медицині. Сам посол особисто по всій Україні відвідує лікарні і розуміє, які є потреби", - сказала вона.

У свою чергу представник оператора, який працює з посольством Японії, Тетяна Коротченко повідомила, що ендоскопічне обладнання отримали 5 лікарень по всій Україні. Через два тижні в Київську обласну клінічну лікарню прибуде надсучасний рентгенапарат. Також рентгенапарати будуть доставлені ще в 7 лікарень країни. За її словами, обсяг допомоги Японії дуже великий - загальна сума допомоги в рамках цього проекту - 3,5 млн євро. Ці кошти вже використані, і всі апарати є у лікарнях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-