Київська поліція затримала організатора вбивства журналіста Сергієнка

Київська поліція затримала організатора вбивства журналіста Сергієнка

Фото
Укрінформ
У Києві у вівторок правоохоронці затримали організатора викрадення та вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князев, повідомляє Департамент комунікації НПУ.

"Сьогодні, 16 травня, організатора вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка було затримано у столиці працівниками карного розшуку поліції Києва та Черкаської області. Співробітники поліції діяли професійно  та оперативно - зловмисник навіть не встиг вчинити опір", - зазначив глава Нацполіції.

Як нагадали в поліції, у квітні 2014 року до правоохоронців звернулась мати черкаського журналіста Василя Сергієнка і повідомила, що невідомі особи, застосувавши фізичну силу, примусово посадили її сина до автомобіля і вивезли в невідомому напрямку. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження. 11 квітня 2017 року поліція затримала зловмисника, причетного до вбивства журналіста.

За словами Князєва, під час проведення подальших оперативних заходів поліцейські встановили й організатора вбивства журналіста. Ним виявився 47-річний уродженець Вінницької області, його оголосили в розшук за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), п. 11-12 ч. 2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Наразі затриманого доставлено до Головного управління Нацполіції України в Черкаській області. Поліція перевіряє його на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень та встановлює мотив та причини вчинення кримінального правопорушення. Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-