У Києві хочуть звести нові під’їзди до Подільсько-Воскресенського мосту

У Києві хочуть звести нові під’їзди до Подільсько-Воскресенського мосту

Укрінформ
Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами ініціює актуалізацію техніко-економічного обгрунтування на будівництво право- і лівобережних підходів до Подільсько-Воскресенського мосту через Дніпро.

Таке рішення комісія прийняла на виїзному засіданні, повідомляє прес-служба Київради.

"Під'їзди до мосту і, відповідно, з'їзди були запроектовані ще у 90-х роках. На сьогоднішній день вони втратили актуальність у первісному вигляді, оскільки містобудівна ситуація кардинально змінилася і на Подолі, і на Лівому березі. Старі варіанти створюють більше транспортних проблем, ніж вирішують. Тому потрібно розробляти нове ТЕО, щоб знайти більш зручні для водіїв і прийнятні для міста підходи до моста, розвантажити центр від транзитного транспорту", - зазначив голова комісії Олексій Окопний.

Він підкреслив, що розробка ТЕО на будівництво лівобережних і правобережних підходів жодним чином не вплине на будівництво основної частини мостового переходу. Роботи на ній можуть виконуватися паралельно з проектуванням підходів. Коштами саме на будівельно-монтажні роботи на 2017 рік міст забезпечений.

Завдання міста - за 3 роки відкрити автомобільну частину мосту для руху. Результати дослідження стану конструкцій мосту німецькими фахівцями показали, що Подільсько-Воскресенський міст знаходиться у доброму стані, а приблизна вартість завершення робіт складає 350 млн євро. Протягом наступних декількох місяців за сприяння німецької сторони відбудуться зустрічі з потенційними інвесторами.

У лютому Київрада виділила додаткові 625 млн грн на продовження будівництва Подільського мостового переходу. Таким чином, загальний обсяг фінансування будівельних робіт на цьому об'єкті становить понад 1,2 млрд грн на 2017 рік.

Депутати вирішили звернутися з відповідною пропозицією до Київського міського голови Віталія Кличка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-