Поліція піймала вандала, який понівечив могилу Лесі Українки

Поліція піймала вандала, який понівечив могилу Лесі Українки

Відео
Укрінформ
У Києві затримали зловмисника за наругу над могилою Лесі Українки на Байковому кладовищі в Києві, раніше він уже був засуджений.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

"До правоохоронців надійшла інформація, що на Байковому кладовищі невідомий зняв із пам'ятника на могилі письменниці декоративні елементи. Працівники Голосіївського управління поліції негайно відреагували на це повідомлення і провели комплекс заходів, спрямованих на встановлення особи, причетної до цього злочину", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, упродовж кількох днів оперативники перевіряли громадян, які вже потрапляли в поле зору правоохоронців за правопорушення майнового характеру, а також людей, котрі не мали постійного місця проживання і перебували на обліку в органах поліції.

"Вони (оперативники - ред.) також поспілкувалися із охоронцями цвинтаря та особами, які могли б надати будь-яку інформацію для розкриття крадіжки з надгробку", - розповів Крищенко.

Зазначається, що згодом робота дала результат: підозрюваного затримали біля одного із пунктів прийому металобрухту, куди він ніс свій черговий "скарб" - бронзові деталі, зняті з пам'ятника письменниці, які він розбив і за 300 гривень здав на металобрухт.

Відділ комунікації поліції Києва повідомляє, що зловмисником виявився 38-річний раніше засуджений чоловік, який останнім часом вів бродяжницький спосіб життя, а у скоєному він одразу зізнався.

Під час обшуку приватного будинку його родичів, куди зловмисник зносив викрадене, оперативники знайшли ще кілька речей, які він викрав із цвинтаря: таблички з цінних металів, оздоблення могил із латуні, фрагменти плит та барельєф, йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зібрані відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України.

"На даний час слідчі перевіряють причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів на території міста. Є всі підстави вважати, що на рахунку затриманого десятки таких епізодів", - наголосив начальник територіального відділення поліції Голосіївського управління Олексій Петрушко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-