Росіянин намагався заволодіти приміщенням ЖЕКу у центрі Києва

Росіянин намагався заволодіти приміщенням ЖЕКу у центрі Києва

Укрінформ
Прокуратура міста Києва викрила зловмисників, які сприяли незаконному заволодінню нежитловим будинком у центрі столиці вартістю понад 12,5 млн гривень.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Київська місцева прокуратура №10 повідомила про підозру двом зловмисникам, причетним до незаконного заволодіння приміщенням ЖЕКу, розташованого на вул. Саксаганського, площею 234 м та вартістю понад 12,5 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

В ході слідства встановлено, що 50-річний громадянин Російської Федерації, діючи спільно з 61-річним громадянином України, виготовив підроблені правовстановлюючі документи на нежитловий будинок, що належить територіальній громаді міста. Після цього росіянин у присутності нотаріуса оформив на підставну особу договір купівлі-продажу вказаних приміщень, тим самим заподіявши місту збитків в особливо великих розмірах.

За результатами досудового розслідування громадянину Росії повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) та ч. 5 ст. 27 ст. 190 (шахрайство) КК України. Українцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) КК України.

На нерухоме майно накладено арешт, а місцевою прокуратурою заявлено позов про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-