Київрада пропонує батькам самим обирати керівників шкіл і дитсадків

Київрада пропонує батькам самим обирати керівників шкіл і дитсадків

Укрінформ
Київська міська рада підтримала у першому читанні порядок, яким пропонується, щоб представники громадськості в столиці самостійно обирали директорів шкіл і дитсадків.

Про це повідомляється на сайті Київради.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали у першому читанні порядок проведення конкурсного відбору керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва. Рішення підтримали 70 депутатів", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла депутат Київради Ганна Старостенко, міська влада столиці уже третій рік поспіль проводить конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти в місті Києві для того, щоб столичними школами та садочками керували ефективні управлінці та висококваліфіковані педагоги. Цей пілотний проект було визнано успішним на рівні держави, і досвід Києва взяли на озброєння інші міста України. Восени офіційний порядок такого призначення керівників затвердив уряд. "Сьогодні ми пропонуємо затвердити чіткий послідовний, прозорий порядок проведення конкурсного відбору директорів шкіл і садочків, який дозволить нам обрати і призначити директорами закладів не просто хороших фахівців, педагогів, а й високопрофесійних менеджерів", - зазначила Старостенко.

Передбачається, що для проведення конкурсного відбору у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА буде створено спеціальну конкурсну комісію. До неї входитимуть депутати Київради, представники громадськості, педагогічного колективу та об'єднання батьків учнів навчального закладу, представники громадських об'єднань керівників навчальних закладів відповідного району Києва. Конкурсна комісія працюватиме на громадських засадах, до її складу має входити не менше 11 осіб.

Керівником загальноосвітнього навчального закладу може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра, стаж педагогічної роботи не менше трьох років, успішно пройшла атестацію керівних кадрів освіти у встановленому порядку, має високі моральні якості та стан здоров'я, що дозволяє виконувати професійні обов'язки.

Депутатський корпус спільно з профільною комісією Київради та Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА у найкоротші терміни мають вдосконалити процес подання кандидатур на заміщення вакантної посади директора загальноосвітнього навчального закладу і процедуру заперечення рішення конкурсної комісії, а також підготувати відповідний проект рішення до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-