Питання розвитку Київської агломерації назріло давно - Віталій Кличко

Питання розвитку Київської агломерації назріло давно - Віталій Кличко

Укрінформ
Громадам Києва і області потрібно налагодити співробітництво для вирішення спільних проблем. Зокрема, основних: проблему доріг та інженерних комунікацій, питання координації громадського транспорту міста та приміських населених пунктів і відсутність узгодженого планування розвитку територій.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час круглого столу щодо розвитку Київської агломерації, інформує прес-служба КМДА.

Мер зазначив, що за даними операторів мобільного зв’язку, щоденно до Києва приїздить на роботу 558 тис. людей, це – 32% населення Київської області! І це – додаткове навантаження на інженерну, транспортну та соціальну інфраструктуру. А витрати на її утримання несе столичний бюджет.

"Місто Київ і навколишні громади мають багато спільних проблем і перша – це дороги, точніше – проблема з дорогами. Від неї страждають усі – і кияни, і жителі навколишніх селищ та міст", – зазначив Віталій Кличко.

Він зауважив, що існує велика проблема з Головним каналізаційним колектором Києва, який із 2007 року знаходиться в аварійному стані.

"Ми докладаємо величезних зусиль, а міський бюджет несе непомірні витрати, аби закінчити будівництво дублюючої гілки. Ви спитаєте – а яке відношення мають навколишні міста та містечка до столичних проблем? Відповідаю – безпосереднє: "Київводоканал" приймає стічні води не лише Києва, а й приміських підприємств та міст-супутників – Вишневого, Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Гостомеля, Вишгорода та селищ Коцюбинське, Петропавлівська Борщагівка, Щасливе, Гнідин, Чабани, Козин та Новосілки. Переконаний, нам варто об’єднати зусилля, аби вирішити цю проблему, щоб в один "прекрасний" день "Київводоканал" не відключив і Київ, і Київщину від води та каналізації", – підкреслив мер.

Він наголосив на необхідності об’єднати зусилля там, де є спільні проблеми – як для киян, так і для жителів навколишніх громад.

"Перша – проблема доріг та інженерних комунікацій. Без цього неможливо створити комфортне середовище для проживання. Друга – проблема координації громадського транспорту міста та приміських населених пунктів. Така координація може суттєво знизити навантаження на дороги в години пік і врегулювати болюче питання вартості проїзду у маршрутках", – зазначив Віталій Кличко.

Третя проблема, за словами мера, – відсутність узгодженого планування розвитку територій.

"Києву, й не лише Києву – мешканцям Київської області потрібні нові під’їзди до столиці. Однак побудувати їх місто не може, бо це – територія області. З іншого боку, навколо Києва йде масова житлова забудова, а об’єкти соціальної інфраструктури – відсутні. Тож я вважаю, що сьогодні має початися серйозна розмова про налагодження співробітництва громад міста та області та вирішення основних проблем", – наголосив Київський міський голова.

У круглому столі взяли участь депутати Київської міської та Київської обласної ради, міські, селищні та сільські голови прилеглих до Києва районів Київщини.

Захід ініційовано ГО "Інститут громадянського суспільства" у рамках проекту ЄС "Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні" спільно з Київською міською радою та КМДА.

Фото: kievcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-