Під МВС вимагали відставки Аброськіна і Голубана. П'ятьох затримали

Під МВС вимагали відставки Аброськіна і Голубана. П'ятьох затримали

Укрінформ
У Києві поліція затримала п’ятьох учасників акції з вимогою відставки керівника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна та полковника Національної поліції, командира роти спецпризначення ГУНП Донецької області Юрія Голубана.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Близько 30 протестувальників прийшли до будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві 10 квітня, вимагаючи відставки Голубана, якого звинувачують у причетності до діяльності угруповання бойовиків "ДНР", і Аброськіна, який узяв його на роботу до поліції Донеччини. Серед протестувальників були представники добровольчих батальйонів "Донбас" і "Азов". Між активістами й охороною будівлі виникла невелика штовханина", - йдеться у повідомленні.

Приблизно за 30 хвилин після початку мітингу до будівлі під’їхав автозак спецназу, в який силою заштовхали п’ятьох активістів.

Радник голови МВС Ілля Ківа, який вийшов до мітингувальників, заявив, що у міністерстві зацікавлені в тому, щоб винні сіли за грати, але для цього, за його словами, потрібно провести розслідування.

Щодо причин затримання протестувальників – Ківа заявив, що має намір з’ясувати, за що їх затримали.

Минулого тижня голова МВС України Арсен Аваков заявив, що з метою перевірки оприлюдненої інформації щодо участі Юрія Голубана у діяльності угруповання "ДНР" поліція звернеться до Генеральної прокуратури України. Паралельно цю інформацію перевіряє і підрозділ внутрішньої безпеки, додав Аваков. Він також повідомив, що Голубан готовий пройти "детектор брехні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-