У Києві заборонили голосування за петиції із поштових адрес російських доменів

У Києві заборонили голосування за петиції із поштових адрес російських доменів

Укрінформ
За дорученням заступника міського голови - секретаря Київради Володимира Прокопіва технічна служба автоматично блокуватиме голосування на сервісі електронних петицій із поштових адрес на доменах @mail.ru, @list.ru, @bk.ru та @inbox.ru.

Про це Прокопів повідомив під час пленарного засідання Київської міської ради, інформує прес-служба Київради.

"Зважаючи на спрощену процедуру реєстрації поштових скриньок на даному домені та враховуючи ситуацію на сході країни, міською владою прийнято рішення про автоматичне блокування та недопущення до голосування на сервісі електронних петицій з поштових адрес на російських доменах. Яскравим прикладом саме таких фальсифікацій є голосування за петицію "Про винесення заводу "Фанплит" за межі міста Києва". Під час перевірки голосування за цю петицію було виявлено та відраховано майже чотири тисячі голосів за ознакою використання автоматичних засобів", - розповів Прокопів.

За його словами, така потреба виникла, оскільки саме з цих доменів було виявлено найбільшу кількість автоматичного введення інформації.

Секретар Київради також зазначив, що саме з російських доменів технічна служба виявляє різні критерії "накрутки голосів". Йдеться, зокрема, про поштові адреси, імена яких створені автоматичними генераторами імен, голосування понад 30-40 разів з однієї IP-адреси, голосування за рівномірними проміжками часу тощо.

"Щоб унеможливити фальсифікацію при голосуванні за петиції, ми вирішили автоматично блокувати голосування на сервісі е-звернень із поштових адрес на російських доменах", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-