Для киян створили карту аптек програми

Для киян створили карту аптек програми "Доступні ліки"

Укрінформ
На сайті Міністерства охорони здоров'я з'явилася карта аптек Києва, які приймають участь в програмі "Доступні ліки".

Карта доступна за посиланням.

Всього на карті позначено більше 50 аптек.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі Міністерства охорони здоров’я, цей розділ буде поступово доповнюватися аналогічними картами з інших міст та областей. Зараз лідерами серед областей, де контракти з розпорядниками коштів уклали 100 і більше аптек, є  Вінницька, Чернівецька, Полтавська, Миколаївська, Івано-Франківська, Черкаська та Херсонська області.

Аптеки позначені спеціальною наліпкою учасника програми, в них має бути представлений список наявних ліків, які беруть участь у програмі.

Інформація про аптеки, які беруть участь в програмі повинна бути оприлюднена на сайтах облдержадміністрацій, районних адміністрацій та міст.

МОЗ також створило відео, в якому доступно пояснюється, яким чином пацієнт може отримати безкоштовні або з незначною доплатою ліки від серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми.

1. Для цього пацієнту потрібно звернутися до лікаря та отримати правильно виписаний рецепт.

2. Завітайте до аптеки з позначкою "Доступні ліки".

3. Отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою за рецептом.

Вартість ліків повністю або частково оплачує держава.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня в Україні розпочалася програма "Доступні ліки", яка передбачає повне або часткове відшкодування препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми. Раніше уряд прийняв рішення про введення рефрентного ціноутворення на препарати від цих категорій захворювань на основі референтних цін в п'яти сусідніх країнах: Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії та Латвії. На основі медіани ціни за добову дозу лікарського засобу в цих 5 країнах, уряд встановив граничну ціну на лікарський засіб, яку буде компенсувати держава. на реалізацію програми уряд виділив 500 млн грн. Перелік препаратів, які беруть участь в програмі "Доступні ліки" доступний на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-