У Києві реалізували перший етап проекту «За ветеранів до влади»

У Києві реалізували перший етап проекту «За ветеранів до влади»

Укрінформ
У Києві реалізували перший етап проекту «За ветеранів до влади», що має на меті залучення ветеранської спільноти АТО до органів державної влади і державних інституцій та підготовку ветеранів АТО до держслужби.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє прес-служба міської влади.

"Місто дійсно зацікавлене в навчанні та працевлаштуванні колишніх бійців АТО. Працівники наших структурних підрозділів виступили менторами і розповіли студентам про особливості роботи в структурі адміністрації, про основні функції і завдання. Основна мета, яку я ставив перед своїми колегами - показати воїнам на конкретних прикладах, як саме працює державна служба та з якими труднощами ми стикаємося щодня задля виконання своїх обов'язків", - сказав Бондаренко. 

Він зазначив, що наразі підготовлено 40 студентів, а 20 із них уже пройшли стажування в різних департаментах та управліннях Київської міської державної адміністрації. 

За його словами, у майбутньому місто планує зробити кілька кроків щодо розширення цього проекту. Зокрема, йдеться про запровадження спецкурсів, таких як антикорупційне законодавство,  можливість стажування в різних підрозділах для того, щоб люди мали комплексне уявлення про роботу державного механізму. Передбачається також залучення центрів підвищення кваліфікації держслужбовців до цього проекту та збільшення терміну стажування.

"Ми говоримо про ветеранів, які повернулися з війни, які зі зброєю в руках захищали нашу країну. Тому ми маємо докласти всіх зусиль, аби адаптувати їх до мирного життя та дати їм відчути, що влада – це й вони також, щоб підвищити авторитет державної служби та пояснити специфіку її роботи. Ми маємо домогтися того, аби до влади прийшла «нова кров», яка зможе змінити систему на краще", – наголосив Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-