У столиці створять Київську молодіжну раду

У столиці створять Київську молодіжну раду

Укрінформ
Найближчим часом у столиці створять Київську молодіжну раду - відокремлений підрозділ Національної молодіжної ради України.

Про це повідомив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів, інформує прес-служба міської влади. 

"Наразі активність молоді у громадсько-політичному житті України ледь досягає 5%. Лише в 9 українських містах є окремі підрозділи національної молодіжної ради. Така ситуація вкрай невтішна. Свіжі думки, ширший світогляд, неймовірні здібності - ось що може дати молодь нашій державі, нашому місту. І наразі ми всебічно сприяємо створенню Київської молодіжної ради", - зазначає Прокопів.

За його словами, у багатьох країнах світу є власні міські молодіжні ради, які беруть активну участь в ухваленні важливих рішень на національному, регіональному та місцевому рівні. Київ, переймаючи позитивний європейський досвід, також має намір долучати молодь до управлінських процесів. 

Прокопів зазначив, що створення Київської молодіжної ради та залучення молодих людей до прямої участі у місцевому демократичному житті також буде важливим кроком у рамках підготовки до Європейського тижня місцевої демократії. Це дасть змогу Києву з одного боку стати ще ближчим до європейських стандартів гарного самоврядування, з іншого - надасть більше шансів у боротьбі за основну відзнаку ЄТМД “12 зірок”. 

Тож наразі міська влада та Національна молодіжна рада України закликають долучитися до створення Київської молодіжної ради.

Заявки до 20 квітня можуть подавати молодіжні організації (керівні органи яких сформовані з молодих осіб до 35 років, цільова аудиторія - молодь) та молодіжні організації, які існують не менше року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-