На Київщині за два роки з метою отримання викупу викрали 12 людей - Аваков

На Київщині за два роки з метою отримання викупу викрали 12 людей - Аваков

Укрінформ
У Київській області за 2015-2016 роки було здійснено 12 викрадень людей з метою отримання викупу, а звільнений учора співробітник "Укрзалізниці" Валерій Людмирський став серед них першим державним чиновником. 

Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Всього за 2015-2016 роки тільки в Київській області було здійснено 12 викрадень. В основному постраждалими стають забезпечені люди, за яких близькі виплачують величезні суми. Проте Валерій Людмирський став першим державним чиновником, якого було викрадено заради викупу", - написав Аваков.

Він зазначив, що, судячи з тривалої і ретельної підготовки і устаткування виявленого учора правоохоронцями в приватному будинку в селі Фастовець Київській області тайника-бункера, метою ОЗГ було системне викрадення і незаконне утримування людей з метою викупу.

Аваков повідомив, що Нацполіція перевіряє причетність встановлених учасників викрадення Валерія Людмирського до відомих міжнародних ОЗГ і звернулася в СБУ з проханням перевірити, чи не мають фігуранти справи відношення до ісламських терористичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-