Київські ділки торгували даними, викраденими в Мін'юста та ДФС

Київські ділки торгували даними, викраденими в Мін'юста та ДФС

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили київську комерційну структуру на незаконному зборі та продажі інформації, яка має обмежений доступ та є власністю держави.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Правоохоронці встановили, що ділки, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, протиправно втручалися в роботу автоматизованих систем та комп'ютерних мереж державних структур. Фахівці СБ України зафіксували копіювання зловмисниками інформації, зокрема з систем та мереж Міністерства юстиції, фіскальної служби та Державної судової адміністрації України. Комерсанти продавали клієнтам доступ до нелегально створеної бази, видаючи її як зібрану з відкритих джерел», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час санкціонованих судом обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання власників та топ-менеджменту компанії, співробітники спецслужби виявили телекомунікаційне обладнання, на якому зберігалася незаконно отримана інформація та вилучили відповідну документацію. 

Оперативники СБ України також встановили, що дублікати незаконних баз даних зберігаються на серверах в інших країнах. Програмне забезпечення зловмисників до того ж дозволяло збирати дані навіть з користувачів їхніх послуг.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-