СБУ має провести внутрішнє розслідування щодо обшуків у

СБУ має провести внутрішнє розслідування щодо обшуків у "Київавтодорі" - Кличко

Укрінформ
Правоохоронні органи повинні надати логічне пояснення розбіжностей інформації в матеріалах, які з’явилися в  ЗМІ, та в протоколах про обшуки в комунальній корпорації "Київавтодор". 

Про це мер Києва Віталій Кличко сказав під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Учора в засобах масової інформації з’явилася інформація про обшуки Служби безпеки України та Генпрокуратури на комунальному підприємстві "Київавтодор". Пролунали достатньо серйозні звинувачення в нібито розкраданні на сотні мільйонів гривень. Я переконаний, що правоохоронні органи мають дати логічне пояснення розбіжності інформації в матеріалах, які ми побачили в ЗМІ і в протоколах правоохоронців. Якщо є факти, докази винни, ми прикривати нікого не будемо. Буквально тиждень тому подібна ситуація відбувалася на підприємстві "Київпастранс", де теж були обшуки, теж оголошені мільйонні збитки, але по факту доказів не знайшли. Я переконаний, що Служби безпеки повинна провести внутрішнє розслідування по цим інцидентам", - сказав Кличко.

Зокрема, керівник "Київавтодору" Олександр Густєлєв наголосив, що вказана на офіційному сайті СБУ і розтиражована ЗМІ інформація про начебто викриття посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" у розкраданні сотень мільйонів гривень взагалі не відповідає дійсності. 

 "Вчора 22 березня співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Службою безпеки України разом з Генеральною прокуратурою було проведено слідчі дії як в будівлі корпорації "Київавтодор" так і в особистих домівках, моєї та співробітників підприємства "Київавтодор". Хочу наголосити, що вказана на офіційному сайті Служби безпеки України, розтиражована ЗМІ інформація у супроводі яскравих фото, з купою готівки та величезною кількістю печаток та штампів невідомих компаній взагалі не відповідає дійсності", - сказав Густєлєв.

 Він також зачитав висновки з протоколів обшуку приміщень і будівлі “Київавтодору”. "Надано, а також у ході проведення обшуку виявлено тендерну документацію, договори, платіжні відомості, акти виконаних робіт. Вищевказаних речей та документів і не могло бути, враховуючи, що всі тендерні закупівлі здійснюються “Київавтодором” в системі Prozorro абсолютно відкрито та згідно з законом України", - додав Густєлєв. 

За його словами, всі співробітники "Київавтодору" абсолютно відкриті до співпраці з будь-якими силовими відомствами і структурами. "Дуже сподіваюсь, що найближчим часом силовими відомствами, що проводять слідчі дії, буде офіційно спростовано вчорашні безпідставні звинувачення і визнано, що оприлюднені фото взагалі немають жодного стосунку до корпорації "Київавтодор", її керівництва і співробітників. А також після закінчення відповідної перевірки буде офіційно підтверджено про відсутність звинувачень на адресу "Київавтодору"", - наголосив Густєлєв. 

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень. Пізніше з'явилося спростування цієї інформації КК "Київавтодор". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-