Кличко закликає Київраду ініціювати розгляд питання щодо боргу метро на засіданні РНБО

Кличко закликає Київраду ініціювати розгляд питання щодо боргу метро на засіданні РНБО

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко закликав Київраду ініціювати розгляд питання щодо боргу метро на засіданні РНБО, аби не допустити зупинки підземки.

Ситуація навколо боргу "Київського метрополітену" загрожує його зупинкою, тож Київрада має ініціювати розгляд цього питання на засіданні Ради нацбезпеки й оборони.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загрозлива ситуація склалася навколо боргу "Київського метрополітену", рахунки якого арештовано за рішенням суду. У 2009 році тодішня столична влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією Укррослізинг". У період з 2010-го по 2013-й роки Київ заборгував цьому підприємству майже 2 мільярди гривень", - сказав Кличко.

За його словами, що у 2015 році Київрада почала вивчати умови і наслідки цієї угоди, а в березні минулого року звернулася до прокуратури з вимогою розслідувати ситуацію у зв'язку з претензіями "Укррослізингу". 

"Як ви знаєте, за позовом цієї компанії суд арештував 100 вагонів столичного метро. У червні 2016-го я звернувся до парламенту, уряду, Служби безпеки з тим, аби був ініційований розгляд цього питання Радою нацбезпеки та оборони, щоб ми не постали перед загрозою зупинки метро. Але ні реакції, на яку я розраховував, ні будь-якої відповіді на звернення не надійшло. Згодом 2 березня цього року я звернувся ще раз. Результат - такий самий", - зауважив Кличко.

Мер зазначив, що днями, за постановою суду, виконавча служба заарештувала тепер уже рахунки комунального підприємства "Київський метрополітен".

"Це пряма загроза паралізації роботи і зупинки столичного метро. Тобто нас змушують сплатити старі борги, які хтось брав. У такій ситуації я звертаюся до депутатів, які представляють інтереси киян, і тепер від імені Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та СБУ, щоб ініціювати розгляд цього питання на РНБО. Нам потрібно це зробити в стислі терміни, щоб метро у Києві не зупинилося", - наголосив він. F THE N

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-