У Києві до кінця року підготують програму

У Києві до кінця року підготують програму "Лікар у твій дім"

Укрінформ
До кінця року у столиці розроблять програму «Лікар у твій дім».   

Таке рішення прийнято за результатами відрядження делегації КМДА до м. Мехіко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Під час візиту до м. Мехіко ми, в першу чергу, ознайомилися з досягненнями у програмі «Лікар у твій дім». Ця програма націлена на забезпечення медичним та профілактичним лікуванням вразливих верств населення, які не мають соціального захисту (вагітні жінки, які не стають на облік до міських лікарень, люди похилого віку, інваліди та невиліковно хворі) за допомогою мобільних медичних бригад", - зазначив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, наразі програма реалізовується не тільки у місті Мехіко, а й в інших містах Мексиканських Сполучених Штатів, та має близько 200 бригад лікарів.

"Програма «Лікар у твій дім», яка успішно працює і дає позитивні результати у широкому охопленні населення медичною допомогою, стане основою для створення подібного проекту у Києві. До складу бригад, які функціонуватимуть у столиці, заплановано залучати педіатра, терапевта та соціального працівника. Таким чином ми зможемо охопити киян не тільки медичним та профілактичним оглядом, а й виявити соціально вразливі категорії населення, які наразі не перебувають на обліку у відповідних службах, аби надати їм максимальну соціальну підтримку", – зауважив він.

Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-