Київські депутати збільшили матеріальну допомогу учасникам АТО

Київські депутати збільшили матеріальну допомогу учасникам АТО

Укрінформ
Київська міська рада внесла зміни до цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016-2018 роки.

Відповідне рішення підтримали 81 депутат Київради, повідомляє її прес-служба.

"Ми збільшуємо суму допомоги з 2,5 тис. гривень до 5 тисяч. Загалом у Києві 21 300 осіб, які потребують такої допомоги. Разом із тим, ми підвищуємо розмір матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО та учасників Революції Гідності. Пропонуємо суму в 25 тисяч гривень. А це вдесятеро більше, ніж задекларовано сьогодні", - зазначив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Відповідно до рішення, удвічі збільшується розмір матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції.

У рамках коригування Програми, збільшується до 50 тисяч гривень розмір надання матеріальної допомоги на часткову компенсацію членам сімей загиблих учасників АТО на виготовлення та встановлення надгробків. Видатки на зазначені цілі у 2017 році не планувалися.

Також збільшуються виплати на оздоровлення дітей киян-учасників АТО та дітей, хворих на церебральний параліч.

Окремим пунктом передбачено надання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих киян-учасників бойових дій на території Афганістану.

"Загалом збільшується обсяг коштів на виконання програми «Турбота. Назустріч киянам» у 2017 році до 1,4 млрд гривень. Це на 20% більше у порівнянні з 2016-м і практично удвічі більше, ніж було заплановано на цей рік під час затвердження Програми у березні 2016 року", – підкреслив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

У рішенні також передбачені додаткові суми на збільшення одноразової допомоги малозабезпеченим верствам населення, збільшення закупівлі засобів гігієни, на закупівлю дитячих ортезів на стопу, встановлення окремим категоріям населення лічильників водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-