У Києві запобігли тендерним порушенням на майже 32 мільйони - КМДА

У Києві запобігли тендерним порушенням на майже 32 мільйони - КМДА

Актуальний коментар
Укрінформ
За перший місяць поточного року у столиці проаналізували тендерну документацію на загальну суму 1 421,2 млн грн та попередили порушення на суму 31,8 млн грн.

Про це з посиланням на результати звіту Департаменту аудиту розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє прес-служба міської влади.

"Перевірки попередніх років, звичайно, були більш вражаючими. І цифри, і порушення, які ми виявляли, вказували на те, наскільки безпечно керівники підприємств ставилися до управління справами та фінансами. Але тепер всі розуміють - поблажок не буде ні для кого. Ми справді звільняємо порушників, активно передаємо справи до правоохоронних органів і працюємо на упередження неефективних кроків", - зазначив Пліс.

За його словами, заощаджено для бюджету Києва у вигляді повернутих коштів, зменшення ціни закупівель, коригування кошторисів на ремонт, коригування актів виконаних робіт на суму 5,1 млн грн. Крім того, за січень були проведені 3 внутрішні аудити на підприємствах, установах та організаціях комунальної форми власності Києва та встановлено порушень на суму 0,3 млн грн.

Нагадаємо, за результатами аудиторських перевірок за минулий рік виявлені фінансові порушення на 563 млн грн. За 2015 рік цей показник склав 676 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-