Аудитори знайшли у КМДА порушень на 563 мільйони

Аудитори знайшли у КМДА порушень на 563 мільйони

Укрінформ
За результатами аудиторських перевірок за минулий рік виявлені фінансові порушення на 563 мільйони гривень.

Про це під час презентації звіту аудиторської діяльності за 2016 рік заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

"Для порівняння, за 2015 рік цей показник склав 676 мільйонів. Усього за 2016 рік було проведено 75 аудитів (у 2015 році – 69)", - сказав Пліс.

Він зауважив, що спеціалісти не лише знаходять порушення постфактум, а й упереджують неефективні дії чиновників. За 2016 рік це дозволило зекономити 309 мільйонів у бюджеті міста.

За словами директора Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксани Колтик, департамент надав 438 рекомендацій, із яких чиновниками відхилено 36. Це стало причиною звільнення п’яти посадових осіб, а ще п’ять – отримали догани. Загалом, за результатами аудитів попередніх років було звільнено 450 чиновників і передано правоохоронцям 94 справи щодо випадків корупції.

"Завдяки системній роботі та реальним крокам у подоланні корупції, команді Віталія Кличка вдалося змінити ситуацію у цьому напрямі. Я не кажу, що проявів немає. Але зараз створена така система контролю, при якій кожен керівник структурного підрозділу пам’ятає, яку відповідальність він несе, і це, звичайно, є найкращим застереженням", – додав Пліс.

Він нагадав, що Кличко як голова Антикорупційної ради особисто передає матеріали кримінальних справ до правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-