Фонд гарантування розпродає офіси ліквідованого банку Форум у центрі Києва

Фонд гарантування розпродає офіси ліквідованого банку Форум у центрі Києва

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає права вимоги за кредитом, у забезпечення за яким передано офісні приміщення у центрі Києва, що перебувають на балансі ПАТ "Банк "Форум".

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"16 березня відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитом, у забезпечення за яким передано офісні приміщення, площею понад 640 м кв, у центрі Києва (вул. Верхній Вал). Актив перебуває на балансі ПАТ «Банк «Форум» та на торги виставляється уперше", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що компанія-позичальник веде активну господарську діяльність, займається наданням в оренду й експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна. Заборгованість за кредитом, станом на початок вересня 2016 року, склала 12,05 млн грн. У забезпечення за кредитним договором передано нерухомість - офісне приміщення класу «В», в одному з бізнес-центрів Києва. Нерухомість розташована у центральній частині міста на вулиці Верхній Вал.

Кінцевий термін прийому заявок на участь у торгах - 15 березня 2017 року.

Як повідомлялося, у 2014 році в Банку «Форум» виникли проблеми з платоспроможністю через що 14 березня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банку на термін у 3 місяці. 16 червня 2014 року НБУ вирішив ліквідувати банк «Форум».

У січні 2015 року Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу компанії Yernamio Consulting LTD, що контролювалася "Смарт-холдингом" народного депутата Вадима Новинського, про скасування рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в ліквідації банку "Форум". Проте ліквідація банку "Форум" здійснювалася не за рішенням Фонду, а за рішенням Нацбанку. Воно не було оскаржено в суді.

У січні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення на користь Національного банку в суперечці стосовно неплатоспроможного ПАТ "Банк Форум".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-