СБУ перекрила неконтрольовані канали міжнародного зв’язку

СБУ перекрила неконтрольовані канали міжнародного зв’язку

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України припинили у Києві функціонування неконтрольованих каналів міжнародного зв’язку.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисники створили нелегальний бізнес під прикриттям представництва іноземної телекомунікаційної компанії. З використанням спеціального обладнання ділки організували маршрутизацію телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комутації. Під виглядом місцевих телефонних розмов трафік спрямовувався на мережі українських операторів мобільного зв’язку.

Реальними засновниками фірми були громадяни Росії, з території якої надався доступ та здійснювалося керування обладнанням, розміщеним в київському офісі. Для контролю за діяльністю фірми власники відправили до столиці України двох "емісарів", які відповідали за кадрові питання та ІТ-безпеку.

Під час санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів справи співробітники спецслужби спільно з прокуратурою виявили два GSM-шлюзи для термінації міжнародного трафіку, чотири сервери та понад сорок ноутбуків зі спеціальним програмним забезпеченням. Правоохоронці також вилучили понад двадцять тисяч доларів США, велику кількість SIM-карток українських та іноземних мобільних операторів, печатки іноземних комерційних структур.

Вилучена оперативниками СБ України документація свідчить, що ділки надавали іншим комерційним структурам ще й незаконні послуги з переведення коштів у готівку та виведення за кордон для ухилення від сплати податків.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-