Киян попереджають про небезпечні бурульки

Киян попереджають про небезпечні бурульки

Укрінформ
Київські рятувальники попереджають мешканців та гостей столиці про небезпечні бурульки.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві.

"У зв'язку з погодними умовами на дахах та балконах будинків та споруд з’являються бурульки. Нічні морози постійно змінюються відлигою та навпаки. Коли температура підвищується, бурульки починають танути, і, падаючи, можуть травмувати перехожих. Особливо небезпечні місця, де тротуари прилягають до будинків", - йдеться у повідомленні.

Серйозність травм перехожих залежить від висоти будівлі та ваги бурульки. Місця, де звисають бурульки, повинні облаштовуватись спеціальними огородженнями. Проте люди не завжди звертають на це увагу та прямують далі повз червоні стрічки. Також не завжди комунальні служби або власники будинків встановлюють огородження.

У відомстві нагадують, що жителі багатоповерхівок повинні також слідкувати за своїми балконами, де могли зібратись невеликі купки снігу чи лід. Також при можливості необхідно збити бурульки, щоб перехожі чи сусіди знизу не травмувалися. Проводити роботи з прибирання снігу, льоду з дахів будівель повинні люди зі спеціальною підготовкою та дотримуючись техніки безпеки, а відповідальні за це - власники будівель.

Головне управління ДСНС України у м. Києві звертається до киян та гостей столиці з проханням бути обережними, не ходити через встановлені огородження та під будинками, коли бачите на дахах бурульки, адже можна отримати серйозні травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-