Київрада прийняла до розгляду петицію щодо

Київрада прийняла до розгляду петицію щодо "котячих прав"

Укрінформ
Київська міська рада прийняла до розгляду петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва.

Про це повідомляється у понеділок на сайті Київради.

"Електронна петиція "Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях постійного перебування та знищувати гризунів" набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій", кількість голосів та прийнята до розгляду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, петиція набрала 10 117 голосів за мінімально необхідних 10 000.

Київський міський голова Віталій Кличко уже доручив постійним комісіям Київради з питань екологічної політики та з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу, а також виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. "З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства", - наголошує автор ініціативи. За словами Кирилюк, також слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації - знищення гризунів.

Із повним текстом петиції можна ознайомитися тут.

Фото Фото http://www.mesto-pod-solncem.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-