У Києві може з'явитися вулиця Богдана Гаврилишина

У Києві може з'явитися вулиця Богдана Гаврилишина

Укрінформ
Комісія з найменувань Київської міської ради підтримала ініціативу щодо перейменування вулиці Ванди Василевської у столиці на честь Богдана Гаврилишина.

Про це повідомляється на сайті Київради.

"Сьогодні Комісія з питань найменувань одноголосно підтримала ініціативу заступника міського голови - секретаря Київради Володимира Прокопіва щодо перейменування вул. Ванди Василевської на честь відомого українського економіста, мецената та громадського діяча Богдана Гаврилишина", - йдеться в повідомленні.

У комісії нагадали, що Гаврилишина було обрано іноземним членом Національної академії наук України, нагороджено відзнакою Президента України - орденом "За заслуги", він - заслужений діяч науки і техніки України. Також сприяв відновленню в Україні молодіжного руху "Пласт".

"Вклад Богдана Дмитровича в розвиток української науки, економіки, благодійництва та плекання української молоді нової генерації просто неможливо переоцінити. Він став символом нової України. Завдяки Гаврилишину в Україні було створено благодійний фонд "Відродження" та реалізовано десятки різноманітних освітніх і благодійних ініціатив. Пропоную перейменувати на честь Гаврилишина саме вулицю Ванди Василевської, адже вона підпадає під закон про декомунізацію та ще не була перейменована", - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Окрім того, він зауважив, що вулиця Ванди Василевської розташована у безпосередній близькості до Міжнародного інституту менеджменту, першої бізнес-школи в СРСР, яку Гаврилишин заснував ще у 1988 році.

За словами Прокопіва, до секретаріату Київради також надійшли офіційні листи від дружини Гаврилишина Леоніди Петрівни та "Благодійного фонду Богдана Гаврилишина" на підтримку ініціативи щодо такого перейменування.

Водночас у Київраді розповіли, що після схвалення комісією, питання перейменування вул. Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина виноситься на громадське обговорення, яке проходитиме протягом 2 місяців на офіційному сайті КМДА. За результатами громадського обговорення, комісія повторно розгляне пропозицію та рекомендує (або не рекомендує) міському голові внести відповідне подання до Київської міської ради. Після розгляду у профільних постійних комісіях Київради, рішення прийматимуть депутати на пленарному засіданні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-