Власники київського банку розікрали понад 100 мільйонів рефінансу – СБУ

Власники київського банку розікрали понад 100 мільйонів рефінансу – СБУ

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили механізм розкрадання власниками і топ-менеджментом одного з київських банків понад ста мільйонів гривень, виділених Нацбанком на рефінансування.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Фінансова установа отримала від НБУ сто двадцять мільйонів гривень у 2014 році. Правоохоронці встановили, що після цього один із співвласників банку спільно з його керівництвом розпочали виведення грошей у підконтрольні бізнесмену комерційні структури. Кошти перераховувалися під виглядом внутрішньобанківських операцій та кредитування клієнтів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ділки також здійснювали оборудки з вартістю майна банку, яке перебувало у забезпеченні кредиту рефінансування. Під час досудового слідства з’ясовано, що "допомагали" зловмисникам привласнювати державні кошти оцінювачі майна, які працюють під брендом відомої міжнародної компанії.

Загальна сума грошей, привласнених фінансистами до введення в банку тимчасової адміністрації, становить майже 108 мільйонів гривень.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили документацію, яка доводить здійснення фінансових оборудок з кредитом рефінансування.

Наразі на майно, що виступало забезпеченням повернення кредиту рефінансування Нацбанку, накладено арешт.

Тривають невідкладні слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-