У Київраді задумали забрати в посольства РФ землю

У Київраді задумали забрати в посольства РФ землю "з-під ніг"

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили розірвання договору оренди одразу для трьох ділянок, що були надані Посольству Російської Федерації в Україні. 

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Зазначається, що мова йде про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею 0,197 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вулиці Спаській, 13-15 та на вулиці Боричів тік, 17, 19, 21 площею 0,3771 га у Подільському районі.

"Ці земельні ділянки були надані у 1998-му році Російській Федерації у користування терміном на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік московити мали право будувати нове посольство, консульство та резиденцію посла, або ж здавати їх в суборенду, заставляти у банках, чи, навіть, продавати. На щастя, за 17-ть років цим правом вони скористатися не встигли, і тому ми можемо розірвати договори оренди", - зазначив суб'єкт подання відповідних рішень, депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Відповідно до проектів рішень, юридична причина розірвання оренди - нецільове використання земельних ділянок та невиконання умов договорів.

Проекти рішень мають також розглянути на пленарному засіданні Київради. Після того, які земельні ділянки повернуть у комунальну власність, депутати клопотатимуть про облаштування там скверів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-