Правозахисниця про Донбас: Головне - не мовчати

Правозахисниця про Донбас: Головне - не мовчати

Укрінформ
Громадськість в Україні не може стояти осторонь тих подій, що відбуваються на сході країни.

Таку думку висловила в коментарі Укрінформу співзасновник громадської ініціативи КримSOS Таміла Ташева.

"Певні люди говорять, мовляв, їдьте на схід, і там допомагайте. Але не можуть поїхати всі одразу на схід, кожен долучається як може. Хтось збирає гуманітарну допомогу, хтось переводить кошти для волонтерів, які туди їдуть. Але важливо головне - не мовчати і не бути байдужим. Тому що дуже легко іноді сказати, що я перевів гроші і все. Це треба завжди показувати. Тому що дуже дивно виглядає, коли, наприклад, в деяких країнах Західної Європи проти обстрілів  в Авдіївці виходять люди, а ми в Україні взагалі не виходимо", - так пояснила вона, зокрема, проведення акції SaveAvdiivka на Майдані Незалежності в суботу.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу на Майдані Незалежності у Києві відбулася акція на підтримку жителів Авдіївки SaveAvdiivka за ініціативи громадської ініціативи КримSOS.

Учасники флешмобу створили на Майдані своєрідну стіну, до якої прикріпили плакати із закликами SaveAvdiivka, цифрами загиблих військових та цивільних на Донбасі. По завершенні акції всі присутні пов'язали до цієї стіни червоні стрічки на знак солідарості з мешканцями Авдіївки.

Обстріли Авдіївки бойовиками не припиняються з 29 січня. В місті оголошено надзвичайний стан у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозу гуманітарної катастрофи.

Ключові міжнародні організації засудили ескалацію ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-