У Києві викрили третій за місяць

У Києві викрили третій за місяць "конверт" з обігом у півмільярда гривень

Укрінформ
Правоохоронці у Києві ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 530 млн грн.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба на своїй сторінці у Facebook.

"Співробітниками ГУ ДФС у м.Києві в рамках розслідування кримінального провадження ліквідовано діяльність конвертаційного центру з обігом понад 530 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У ДФС зазначають, що троє громадян зареєстрували і придбали 15 транзитних і фіктивних підприємств. На їх рахунки, відкриті в трьох банках, компанії реального сектору економіки переказували грошові кошти нібито за придбані товари і послуги. У свою чергу, підконтрольні зловмисникам компанії формували власний незаконний податковий кредит за рахунок підприємств - імпортерів і фірм аграрного сектору економіки.

Надалі гроші знімалися через банкомати разом з підробленими первинними документами за вирахуванням 10-12% від проконвертованої суми, які слугували "винагородою" вказаній групі осіб за надання незаконних послуг.

"Загальний обіг проконвертованих протягом 2015-2016 років коштів становив понад 530 млн грн. Сума завданих державному бюджету збитків становить понад 88 млн грн", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо: впродовж січня ДФС також повідомляла про припинення діяльності в м.Київ двох конвертаційних центрів - з обігом понад 80 млн гривень та понад 180 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-