У новому Статуті столиці вирішать долю райрад Києва – КМДА

У новому Статуті столиці вирішать долю райрад Києва – КМДА

Укрінформ
Заступник голови КМДА Олексій Резніков переконаний, що районні ради у Києві будуть створені.

Про це повідомляє прес-служба міської адміністрації.

"На сьогодні разом із науковцями, юристами, розроблений проект концепції оновленого Статуту міста Києва. Формально – нашої із вами локальної конституції. Проект вже оприлюднений, із ним можна ознайомитись, надати свої зауваження, пропозиції", - сказав Резніков.

За його словами, після того, як буде затверджена концепція Статуту, розпочнеться робота над самим Статутом. "І ось розділом цього Статуту буде і адміністративно-територіальний устрій, і система управління містом. І кияни вже будуть визначатись, чи бути їй 4-рівневою, 3-рівневою, 2-рівневою тощо. Тому доля райрад однозначно буде вирішена. У мене сумніву немає, що їм бути. І в новому Статуті ми визначимось, якими їм бути, які компетенції їм надавати, як вони обираються, яка взаємодія з міськрадою", - зауважив він.

Столичний чиновник зазначив, що зараз формується робоча група під головуванням міського голови за участю депутатів, науковців, фахових представників експертного середовища, яка має на меті опрацювати всі пропозиції і зауваження, що надходять до проекту концепції Статуту, щоб потім розпочати роботу вже над проектом Статуту.

"Є надія, що упродовж року-півтора, за цієї каденції Київради, оновлений Статут Києва буде прийнятий", - підсумував він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-