У Києві назвали місця для купання на Водохреще

У Києві назвали місця для купання на Водохреще

Список
Укрінформ
Рятувальники Києва просять киян та гостей столиці дотримуватись правил безпеки під час купання в ополонці та рекомендують купатися лише в спеціально обладнаних місцях, що мають спуск із поручнями, а також у присутності медичної та рятувальної служби.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Києві. 

Перелік спеціально обладнаних місць для купання, де чергуватимуть рятувальники ГУ ДСНС України у м. Києві, рятувальники КМДА, медики та представники КП "Плесо":

Голосіївський район: Ресторанний комплекс “Галера” - вул. Набережно-Корчуватська, 35; Ресторанний комплекс “Дніпровська Рів'єра” - острів Жуків, вул. Лютнева, 58к; 

Дарницький район: пляж “Берковщина” - вул. Дніпровська набережна; парк Партизанської слави - вул. Славгородська, 54; озеро Заплавне - вул. Лермонтова;

Деснянський район: Центральний пляж річка Десенка;

Дніпровський район: Парк культури та відпочинку “Гідропарк” - капличка Хрещення Господнього; пляж “Тельбін”;

Оболонський район: пляж затоки “Оболонь” - вул. Прирічна, 5; озеро Вербне.

Загалом від ГУ ДСНС України в м.Києві чергуватиме 24 людей особового складу та 3 одиниці техніки.

Також у ДСНС Києва порадили кілька правил та застережень, щоб не отримати травм чи переохолодження.

Рятувальники не радять купатися в ополонці тим, у кого хворе серце. Бажано мати попередній досвід занурень у холодну воду. Пам’ятати, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. При його перших ознаках - ознобі, тремтінні, синюшності шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження - розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти, укласти в ліжко. Зігрівання повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

За два тижні до купання необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрасний душ, а також практикувати короткочасне перебування на відкритому повітрі у мінімальній кількості одягу.

Перед зануренням потрібно зробити фізичні вправи для розігріву м’язів. Не пірнати та не стрибати у воду, заходити повільно та обережно, не занурюючись із головою. Перебувати у воді дозволяється лише кілька секунд. Щоб не впасти та не отримати травми чи забоїв, необхідно одягати взуття на неслизькій та рельєфній підошві.

"Щоб уникнути переохолодження, візьміть із собою рушник чи ковдру. Після занурення обітріться, одягніться в теплий одяг та випийте гарячого чаю", - нагадують у відомстві.

Рятувальники закликають не залишати поблизу річки чи ставка без нагляду дітей та не заходити у воду в нетверезому стані, адже алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-