У Києві затримали групу

У Києві затримали групу "банкоматних хакерів"

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Києва затримали злочинну групу "банкоматних хакерів" в момент пограбування.

Про це інформує прес-служба Національної поліції України.

"Оперативники Київського управління кіберполіції спільно зі слідчими Подільського управління поліції в ніч на 8 грудня затримали кількох членів злочинного угруповання. Вони спеціалізувалися на пограбуванні банкоматів шляхом таємного проникнення в сервісні частини банківських пристроїв і зараження шкідливим програмним кодом їх операційної системи. Це дозволяло несанкціоновано отримати гроші, які зберігалися в банкоматах", - йдеться в повідомленні.

Затримали кіберзлодіїв безпосередньо на місці злочину – біля одного зі столичних банкоматів на вулиці Порика. При цьому було вилучено металеві ножиці, викрутку і металевий дріт із флеш-накопичувачем зі шкідливим програмним забезпеченням на ньому.

Правоохоронці провели чотири санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів та в автомобілі одного з них, під час яких виявлено та вилучено близько 15 банківських карток, емітованих українськими банками, комп'ютерну техніку, носії інформації, копії паспортів на ім’я різних людей, грошові кошти та чорнові записи зловмисників. Вилучено також пістолет калібру 6,35 мм та 40 патронів до нього.

Всі затримані зловмисники є громадянами України. На даний час двоє із трьох осіб затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-