Бійки фанів у Києві: 10 вболівальників Бешикташа потрапили до лікарні

Бійки фанів у Києві: 10 вболівальників Бешикташа потрапили до лікарні

Укрінформ
Внаслідок конфліктів між футбольними вболівальниками київського Динамо та стамбульського Бешикташа постраждало 10 іноземців. Потерпілих доправили в лікарняні заклади, де їм надали медичну допомогу. Від написання офіційних заяв у поліцію вони відмовилися.

Про це в середу повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

“Протягом дня, у період із 15:00 до півночі, до столичної поліції від лікарів надійшло кілька повідомлень про надання медичної допомоги громадянам іншої держави. Із їх пояснень, вони отримали тілесні ушкодження під час бійки з невідомими, однак від написання заяв відмовилися”, - йдеться в повідомленні.

За даними столичної поліції, загалом сутички між футбольними вболівальниками відбулися на вулицях Михайлівській, Басейній, а також на площі Спортивній та біля НСК «Олімпійський».

“У ході конфліктів восьмеро іноземців отримали забійні травми, ще двоє – різані рани”, - зазначили в поліції Києва.

Усі факти належним чином задокументовані, проводиться перевірка, за результатами якої буде надана правова кваліфікація даним подіям: у кількох випадках слідчі попередньо кваліфікують дії як хуліганство, в інших – як завдання легких тілесних ушкоджень.

У вівторок, 6 грудня, на охорону правопорядку в центрі Києва заступили більше 2 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців, насамперед, були спрямовані на недопущення правопорушень, а у випадку їх виникнення – оперативне припинення.

Правоохоронці реагували на всі конфліктні ситуації, що виникали, зокрема і при супроводі іноземних уболівальників до стадіону. Стражам порядку вдалося попередити масову бійку між футбольними фанами обох команд (з обох сторін було приблизно по 200 осіб) неподалік він спортивної арени. Також правоохоронцям довелося вгамовувати агресивних уболівальників на глядацьких трибунах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-