Рахунки киян за опалення в будинках без лічильників будуть меншими - КМДА

Рахунки киян за опалення в будинках без лічильників будуть меншими - КМДА

Укрінформ
У Києві плата за опалення в будинках, де немає лічильників, нараховуватиметься на основі фактичних показників споживання тепла в будинках, де лічильники працюють.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба столичної влади.

"Механізм, закладений у постанові (Кабміну - ред.), забезпечить справедливі суми в рахунках за тепло для киян. Столиця має найвищий показник оснащення житлових будинків теплолічильниками - 90%. Таким чином ми приберемо ту дискримінацію, яка виникає у відношенні до 10% будинків без лічильників. Йдеться про будинки, де прилади обліку неможливо встановити з технічних причин, а також будинки, де обладнання викрадене або пошкоджене. Ми визначимо середній рівень споживання тепла у багатоповерхівках із лічильниками, який буде застосований для нарахування в аналогічних будинках, де лічильники відсутні", - повідомив Пантелеєв.

Він зауважив, що теплопостачальні організації – ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція» – вже розпочали здійснювати відповідні розрахунки.

"Місто також забезпечить перерахунок платежів, здійснених киянами за послугу, отриману в жовтні 2016 року. Зараз теплопостачальні організації опрацьовують алгоритм і терміни перерахунку", – зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-