Суд скасував заборону на продаж алкоголю у київських МАФах

Суд скасував заборону на продаж алкоголю у київських МАФах

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд скасував заборону на продаж алкогольних напоїв у столичних МАФах.

Про це повідомив народний депутат, радник мера з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, пише "Українська правда. Київ".

"Мафовики виграли суд у першій інстанції, місто подало апеляцію. Сьогодні справу розглядав Апеляційний суд... Врешті суд прийняв рішення на користь мафовиків", - сказав Білоцерковець.

Він також розповів, що на судове засідання прийшло багато мафовиків, вони не пускали у приміщення інших активістів, відбулися сутички.

Водночас Білоцерковець наголосив, що, попри судове рішення, "наливайки" у Київ не повернуться.

"Наразі ми не продовжуємо дозвільні документи тим МАФам, які продають алкоголь. Але у Київраді вже зареєстрований проект рішення, який викреслить можливість продажу алкоголю чи пива у кіосках. І це рішення вже не зможуть оскаржити у суді", - заявив радник мера.

Він пояснив, що це відбудеться завдяки тому, що з функціоналу МАФів приберуть саме поняття "продаж алкоголю".

"Раніше місто видавало дозволи на різний функціонал: на торгівлю їжею, квітами, газетами, сигаретами чи алкоголем. Нині з функціоналу МАФів "торгівлю алкоголем" просто приберемо. Місто має такі повноваження", - сказав Білоцерковець.

За його словами, наразі проект рішення проходить усі необхідні процедури. Радник мера висловив сподівання, що до кінця року Київрада його ухвалить.

Як повідомлялося, 17 березня Київрада ухвалила рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах, а 22 вересня було прийнято заборону на продаж алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-