"Ми звинувачуємо": у Києві відкрилася виставка пам’яті жертв голодоморів

Укрінформ
У столиці України в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відкрилася виставка «Ми звинувачуємо» до Дня пам’яті жертв голодоморів.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

«До Дня пам’яті жертв голодоморів ми відкриваємо в музеї Івана Гончара, що є справжнім осередком українського культурного відродження, виставку, присвячену жахливим подіям 1932-33-х років: розгортанню війни проти селян, яка набула форм терору голодом. Вбивали цілий народ, який ніколи нікого не гнобив, зроду-віку займався хліборобством. Це був найстрашніший злочин», – повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

На виставці, підготованій Українським інститутом національної пам’яті, представлені документи вищих партійних і державних органів влади, які свідчать про їх дії, спрямовані на організацію Голодомору,  та повну обізнаність із ситуацією на місцях. Запровадження режиму «чорних дощок», заборона поширення інформації про голод, запровадження паспортної системи разом із забороною виїжджати за межі України.

Виставка «Ми звинувачуємо» триватиме до 4 грудня.

Як повідомлялося, у Києві триває вшанування жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років. Так, 26 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті».

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-