З

З "бункера" вилучили обладнання для переробки зброї - прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Києва виступила із заявою у зв'язку із поширенням у ЗМІ неправдивої інформації щодо результатів спецоперації з виявлення напередодні у передмісті столиці бункера зі зброєю.

Її оприлюднено на сторінці відомства у Facebook.

"Повідомляємо, що за результатами обшуків, до яких були залучені фахівці-вибухотехніки, для проведення експертизи вилучено лише ті предмети, які за своїми технічними характеристиками можуть бути бойовими припасами чи зброєю та використовуватися за належністю", - наголошується у повідомленні. 

Зокрема, за даними прокуратури, було вилучено близько 20 ящиків із предметами, схожими на боєприпаси до різного виду зброї, предмети, схожі на кулемети, протитанкові міни та гармати. Крім того, вилучено деталі до зброї, а саме стволи та зворотні пружини до затворів.

За даними правоохоронців, у приміщенні також було виявлено обладнання, на якому "за всіма ознаками здійснювався ремонт та переробка зброї".

"Предмети, які, за даними фахівців, є макетами зброї, під час обшуку не вилучалися", - наголосили у прокуратурі. 

Власник цього складу, місцевий підприємець, був викликаний на допит. Наразі він не надав жодних документів, які підтверджували б законність походження предметів, виявлених у бункері, та придбання обладнання для переробки зброї, заявляють у відомстві.

"Після проведення необхідних експертиз буде визначена остаточна правова кваліфікація скоєного кримінального правопорушення", - наголосили у столичній прокуратурі.

Як повідомлялося, 4 листопада прокуратура Києва поінформувала про те, що на території дачного поселення у Бориспільському районі на Київщині в межах розслідування кримінального провадження за фактом незаконного зберігання та виготовлення зброї проведено обшуки та вилучено значну кількість предметів, зовні схожих на бойову зброю та боєприпаси. Зокрема, було виявлено 60 предметів, схожих на ракети до установок "Град", 2 предмети, схожі на знаряддя до бойової машини піхоти, 4 предмети, схожі на боєприпаси до ПЗРК, близько 200 одиниць зброї, схожих на протитанкові міни, станковий та ручний протитанкові гранатомети, бронебійні снаряди. Також у приміщенні стояв бронетранспортер.

У суботу, 5 листопада, на сайті "Українська правда" з'явилася інформація з посиланням на власника магазину зброї Геннадія Конєва, який стверджував, що cхованка зброї, яку 4 листопада викрили під Києвом правоохоронці, насправді є складом макетів легального столичного інтернет-магазину "Парабеллум", де пройшла вже не одна перевірка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-