Київський метрополітен хоче більше поліцейських на станціях

Київський метрополітен хоче більше поліцейських на станціях

Укрінформ
Керівництво метрополітену проситиме Нацполіцію збільшити кількість поліцейських на станціях, а також розгляне можливість придбання засобів захисту для працівників через випадок на станції "Либідська".

Про це під час брифінгу у понеділок повідомив керівник Київського метрополітену Віктор Брагінський, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо звертатися до керівництва Національної поліції з проханням збільшити кількість поліцейських на станціях. Ми розглядаємо можливість придбання індивідуальних засобів захисту для працівників воєнізованої бригади", - сказав Брагінський.

За його словами, на кожній станції має чергувати як мінімум двоє поліцейських.

"На сьогоднішній день за штатом має бути 77 працівників, а працює 56 осіб. У нас дефіцит кадрів через важкі умови праці", - Брагінський.

Він додав, що останнім часом збільшилися випадки затримання пасажирів в метрополітені зі зброєю та випадки агресивно налаштованих пасажирів: "За цей рік у нас зафіксовано 6 випадків нанесення тілесних ушкоджень нашим контролерам".

Як повідомлялося, на станції метро "Либідська" у Києві при перевірці посвідчення "Картки киянина" чоловік вистрілив у працівника охорони метрополітену. У результаті інциденту було серйозно поранено співробітника воєнізованої охорони метрополітену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-