Бюджет Києва вже перевиконали на 3,5 мільярда – Кличко

Бюджет Києва вже перевиконали на 3,5 мільярда – Кличко

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко вніс на розгляд Київради як невідкладний проект рішення про внесення змін до бюджету столиці на 2016 рік у зв'язку з його перевиконанням.

Про це він сказав на засіданні Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вношу як невідкладний проект рішення про внесення змін до рішення Київради від 22 грудня 2015 року "Про бюджет міста Києва на 2016 рік". Цей проект передбачає коригування бюджету за двома напрямками: впорядкування боргів столиці та кошти для житлово-комунального господарства", - сказав Кличко.

Зокрема, за його словами, Мінфін погодився зменшити суму реструктуризованих у 2015 році зовнішніх зобов'язань столиці у доларах США на еквіваленту суму за курсом Нацбанку. «Яку ми погасимо самостійно за внутрішніми облігаціями, що передбачалося зробити за рахунок субвенції. Нагадаю, що це 1,9 млрд грн заборгованості за облігаціями, які на даний час у портфелі державних банків. Таке погашення дає нам майже 800 тисяч щоденної економії на відсотках та зменшує боргове навантаження. Цим, власне, і викликана невідкладність цього рішення», - підкреслив Київський міський голова.

Він також наголосив на необхідності розрахунків у житлово-комунальному господарстві під час підготовки до опалювального сезону. «Для цього передбачаються майже півмільярда гривень», - зазначив мер.

Кличко поінформував, що основою для коригування міського бюджету є його перевиконання за 8 місяців на 3,5 млрд грн. "Це дуже гарний показник, який показує, наскільки ефективно ми почали працювати", - наголосив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-