У Києві планують встановити 8 тисяч камер спостереження

У Києві планують встановити 8 тисяч камер спостереження

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко заявив про збільшення фінансування програми “Безпечна столиця”, в рамках якої у Києві планується встановити 8 тисяч камер відеоспостереження.

Про це повідомляє сайт мера Києва.

“У зв’язку з бойовими діями на сході України велика кількість незареєстрованої зброї перебуває на руках у громадян. Розуміючи, що криміногенна ситуація у Києві змінилася не в кращий бік, ми збільшили фінансування програми “Безпечна столиця”, в рамках якої спочатку буде встановлено 4 тисячі камер відеоспостереження, а загалом ми плануємо встановити 8 тисяч камер, - зазначив Кличко.

За його словами, всі зображення будуть виводитися на центральний сервер, розташований в КМДА, а також у правоохоронців.

«Ця система достатньо ефективно зарекомендувала себе в Ізраїлі. Вона дозволяє розпізнавати обличчя, а отже робити повну ідентифікацію людей, які скоїли правопорушення», - наголосив мер Києва.

Кличко також відзначив, що більшість побутових правопорушень скоюють в стані алкогольного сп’яніння. Саме тому за його ініціативою Київрада ухвалила рішення про обмеження продажу алкоголю у нічний час.

«Така практика щодо обмеження продажу алкогольних напоїв в нічний час існує у США, Німеччині та багатьох європейських країнах», - зауважив Київський міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-