Незаконну

Незаконну "Кримську самооборону" підозрюють у побитті нардепа

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила про підозру одному з керівників так званої "Кримської самооборони" відразу за двома статтями Кримінального кодексу України - хуліганство і незаконне позбавлення волі.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконних дій представників незаконно створеного озброєного формування «Самооборона Криму», досудове розслідування у якому здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі", - йдеться в повідомленні прес-служби АРК.

Як стало відомо в ході слідства, один із так званих ротних «Самооборони Криму» спільно з іншими членами цього формування, на початку березня 2014 року у м. Сімферополі з хуліганських мотивів, використовуючи спеціально пристосований та заздалегідь заготовлений предмет, нанесли тілесні ушкодження громадину України, який перебував на території півострова Крим з метою підтримки українських військових та проукраїнських активістів, та на даний час являється народним депутатом України.

Разом з тим, установлено, що цей же «ротний» причетний до незаконного позбавлення волі, що супроводжувалося катуванням і нанесенням тілесних ушкоджень громадянину України, який також висловлював свою проукраїнську позицію на території Автономної Республіки Крим.

Відносно «ротного» незаконно створеного озброєного формування «Самооборона Криму» складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

На даний час, вирішується питання про оголошення зазначеної особи у державний та міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-