Українській активістці довелося тікати з Криму через переслідування ФСБ

Українській активістці довелося тікати з Криму через переслідування ФСБ

Укрінформ
Українській активістці Наталії Харченко довелося терміново виїхати з Криму через переслідування ФСБ.

Про це інформує Кримська правозахисна група. 

"Як повідомила Кримській правозахисній групі сама Наталія, сьогодні відносно неї в Сімферополі, де жінка мешкала з маленькими дітьми і батьками, співробітники ФСБ планують порушити кримінальну справу. Кримчанка приїхала до Києва практично без речей, залишивши дітей тимчасово на своїх батьків", - повідомляє Кримська правозахисна група.

За даними КПГ, співробітники ФСБ РФ 12 січня 2017 року у будинку сім'ї українських активістів Виноградових-Харченків провели під виглядом гласного обстеження житла незаконний обшук і вилучили декілька комп'ютерів. Після цього відносно кримчанки почали дослідчу перевірку за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". За інформацією кримського адвоката Едема Семедляєва, слідчий ФСБ вже зібрав два томи інформації для цієї "справи".

Як повідомляють правозахисники, Наталію Харченко щомісячно викликали у ФСБ на "опитування", після яких у неї різко загострювалося хронічне захворювання.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 12 січня у будинок, де мешкають разом з батьками і маленькими дітьми Наталія Харченко і активіст Українського культурного центру Криму Андрій Виноградов, прийшли співробітники ФСБ Росії, які пред'явили кримчанам так звану "постанову слідчого на обстеження житла".

Андрію Виноградову, який працював у приватній компанії з продажу будівельних матеріалів, відразу після обшуку було запропоновано звільнитися, у зв'язку з чим він залишив Крим, виїхавши на материкову Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-