Дирекція з

Дирекція з "розвитку" окупованого Криму "відписала" собі 84,9 мільйона рублів - ЗМІ

Укрінформ
Російська Рахункова палата заявила про надто необгрунтоване фінансування дирекції з управління Федеральної цільової програми з розвитку окупованого Криму, а також про багато інших порушень.

Про це повідомляє «Коммерсант» із посиланням на документи відомства, в тому числі лист голови Рахункової палати РФ Тетяни Голікової віце-прем'єру Дмитру Козаку.

«Звертають на себе увагу диспропорції в організаційно-штатній структурі дирекції, а також значний обсяг коштів, спрямованих на виплати її співробітникам, - 84,9 млн руб., або 78,6%», - йдеться в листі.

За даними палати, 30 із 60 штатних посад структури займають керівники та їхні заступники. У 2016 році в місяць вони отримували в середньому 472,6 - 607,5 тисячі рублів. Всі їхні підлеглі при цьому отримували близько 302,8 тисячі рублів.

Аудитори також виявили низький рівень освоєння бюджетних грошей і залучення коштів з інших джерел. Причиною цього вони назвали «відсутність ефективної системи управління» ФЦП. Рахункова палата, крім цього, зафіксувала відставання від плану в будівництві по 188 об'єктах на півострові. Заборгованість зі сплати податків до бюджету Криму на 1 січня 2017 року склала 665,9 мільйона рублів, що в 3,6 рази більше, ніж роком раніше. Дебіторська заборгованість у Криму за 2016 рік зросла в 1,9 рази до 9,1 мільярда рублів, йдеться у висновку.

Результати перевірки Рахункова плата ще наприкінці травня відправила віце-прем'єру Дмитру Козаку, який відповідає в уряді РФ за розвиток анексованого Криму і Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-