Україна поскаржилася в ООН на незаконні

Україна поскаржилася в ООН на незаконні "вояжі" суден до окупованого Криму

Укрінформ
Українська делегація порушила питання про незаконне заходження суден до закритих морських портів України в АР Крим та Севастополі в рамках спецустанови ООН - Міжнародної морської організації (ІМО).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"15 червня ц.р. українська делегація виступила на засіданні Комітету з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) із заявою щодо загроз безпеці навігації через заходження суден до закритих морських портів України в АР Крим та Севастополі, які створюються незаконними діями РФ. Було висловлено рішучий протест у зв’язку з черговою збройною провокацією з боку РФ - обстрілом 1 лютого 2017 року транспортного літака Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26 у районі Одеського газового родовища у виключній (морській) економічній зоні України", - йдеться у повідомленні.

За результатами обговорення 19 делегацій країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Велика Британія, ФРН, США та Франція підтримали позицію української делегації та вчергове засудили анексію Криму.

Таким чином, констатують в МЗС, “спроби російської делегації під час засідання звинуватити ІМО за Україну у розгляді питань, які не належать до компетенції організації, не отримали підтримки з боку іноземних делегацій”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-