МЗС України вимагає, щоб окупанти дозволити Чийгозу попрощатися з матір'ю

МЗС України вимагає, щоб окупанти дозволити Чийгозу попрощатися з матір'ю

Укрінформ
МЗС України вимагає від окупаційної "влади" Криму дозволити незаконно заарештованому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу побачитися зі смертельно хворою матір'ю.

Про це написала речниця МЗС Мар'яна Беца у Тwitter

"Вимагаємо від окупаційної влади АРК дозволити політв'язню А.Чийгозу побачитись з матір'ю, яка при смерті", - наголосила вона.

Беца додала, що Чийгоз уже більше 2 років перебуває у в'язниці в окупованому Криму з політичних мотивів. "Він має право побачити хвору матір", - заявила речниця МЗС.

Раніше адвокат Микола Полозов повідомив, що "судді" в Криму відмовляються дозволити Чийгозу попрощатися зі смертельно хворою матір'ю.

Чийгоза було затримано у січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". Суд розділив її на два окремі провадження - щодо Чийгоза і щодо двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, які в даний час відпущені з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза звинувачують в організації масових заворушень, а Дегерменджі і Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-