Свідок з РФ заявив у

Свідок з РФ заявив у "суді", що Чийгоз не закликав вдиратись у Раду АРК

Укрінформ
Російський журналіст Ілля Азар виступив на засіданні "суду" в окупованому Криму у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в якості свідка.

Про це у відеозвіті, який розмістив на своїй сторінці в Facebook Заїр Смедляєв, розповів адвокат Микола Полозов.

"Свідок зазначив, що ті учасники мітингу (під Верховною Радою АРК - ред.), яких він спостерігав, і особи, що увійшли в будівлю, не отримували ніяких команд, розпоряджень на те, щоб зайти. Він не бачив, щоб двері хтось ламав . Коли він зайшов туди, двері були відкриті", - повідомив Полозов.

Захисник уточнив, що Азар також "нічого не зміг показати щодо дій Ахтема Чийгоза, спрямованих на спонукання мітингувальників пробратися в будівлю".

За словами свідка, він сам і ще кілька десятків людей безперешкодно увійшли до Верховної Ради АРК, оскільки двері будівлі були відкриті.

При цьому він не зміг відповісти, "чи особи, які зайшли в приміщення, були учасниками мітингу, чи були серед них журналісти", зазначив Полозов.

За словами Азара, в будівлі парламенту люди, які увійшли туди, не вели себе агресивно, не нищили і не псували майно і, перебуваючи в холі, не намагалися пройти далі.

Крім того, він зазначив, що з боку мітингувальників ніхто агресію до нього не виявляв.

"Згодом він (Азар - ред.) побачив, що почалася тиснява. Він не бачив, яким чином вона почалася. Він побачив, що по лінії зіткнення в тисняві відбувалися сутички, однак вказав на те, що вони мали стихійний характер, були неорганізовані, починалися і закінчувалися в різний час в різних місцях ", - розповів адвокат.

Як відомо, Ахтема Чийгоза було затримано у січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". Суд розділив її на два окремі провадження - щодо Чийгоза і щодо двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, які в даний час відпущені з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза обвинувачують в організації масових заворушень, а Дегерменджі і Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-